Translate

11 Ocak 2013 Cuma

İnegöl Köfte Tarifi

Merhaba, Bugün sizlere Türk Mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan İnegöl Köfte'nin tarifini yapacağım. Malzemelerimiz; Dananın döşünden çekilmiş kıyma (1 Kg) Yarım Su Bardağı su 2 tane orta boy Soğan Yarım su bardağı ekmek içi (kurutulmuş ve çekilmiş) Karbonat (2 Tatlı kaşığı) Tuz (1 yemek kaşığı) Limon suyu (1 yemek kaşığı) Hazırlanışı: 1 kg Kıymaya, çekilmiş ekmek içiyle, su ve tuzu ekleyin. Hepsini 12 dakika kadar yoğurun. Kapaklı bir saklama kabına alıp 1 gün süreyle buzdolabında dinlemeye bırakın. Ertesi gün sabahtan karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırın. Köpüren karışımı kıymanın üzerine dökün. Soğanları rendeleyin ve köftelere katın. Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin. Saklama kabına dizip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirin. Akşama kadar dinlenen İnegöl köfteleri pişirmeden 10 dakika önce buzdolabından çıkartın. Böylelikle oda sıcaklığında bekleyen inegöl köfteler kendilerini bırakıp daha iyi pişiyorlar. Izgara tavasını orta ateşte iyice kızdırın. İnegöl Köfteleri, yağsız tavada arkalı önlü ızgara yapın. Ayrıca köftelerinizi mangalda veya önceden 200 C derece ısıtılmış fırında 15-10 dakika pişip, servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder